Zajarki Lake 2019

Cateodata stau si ma gandesc de ce imi place pescuitul…de ce nu pot renunta? De ce imi place sa stau zile, saptamani,uneori chiar mai mult, pe malul unui lac, in ploaie si in vant sau ninsoare…
Pana voi gasi raspunsul am sa incerc, pe scurt, sa va relatez cea mai recenta ‘poveste pescareasca’…si cand spun poveste nu ma refer la povesti infloritoare…ci la ceva decupat dintr’o poveste.
Acum doua saptamani, impreuna cu colegii mei, Andi, Soso si DAN am pornit spre deja renumitul lac Zajarki din Croatia.Ne gandeam ca nu vom gasi vreun loc disponibil,dar vremea a tinut cu noi…in Croatia vanturile de peste 90km/h au facut ca aproape toti pescarii de pe lac sa plece acasa…noi insa mergeam inainte chiar daca abia reuseam sa tinem masina pe drum.
Ajunsi cu bine si ajutati de imbracamintea de la Geoff Anderson, am reusit sa ne instalam, desi vantul inca sufla cu putere si mai aveam si reprize de ploaie.Pestii nu se hraneau tocmai cum ar trebui dar prin munca, am reusit sa avem parte de o partida cum nu credeam vreodata.
Raportat la numarul de pesti mari, a fost cea mai buna parida avuta: 5 crapi over 30 kg, plus 30 crapi over 20 kg !!! Sa nu mai spun de colegii din dreapta, care, pe langa crapi de 20+ sau 30+, au reusit capturarea celui mai mare peste din lac !!!
Mai departe am sa las pozele sa vorbeasca…stiti bine ca noi nu prea vorbim ci rezultatele.Si daca tot vorbim de poze, va invit sa acordati atentie expresiei de pe fetele fiecaruia dintre noi…si cred ca am si gasit raspunsul la intrebarea ‘De ce imi place Pescuitul?’
Mai multe fotografii vom adauga pe paginile oficiale de Facebook si Instagram.

Desi conditiile nu au fost printre cele mai bune, startul a fost unul promitator.Un frumos crap comun de 37.46 kg, inca din primele ore de pescuit.

Au mai fost si altii, mai ‘mici’…inceput de ‘colectie’ over 20.

Motivati fiind de inceputul bun, am inceput munca in speranta ca vom reusi sa ii ‘pornim’

Am folosit pentru nadire un amestec intre ‘THE BASE’ si ‘COMPLETE’, cele doua spumb mix-uri disponibile.Pe langa acestea am adaugat boilies solubil si tare de diferite dimensiuni si porumb fiert.

Era timpul ca si Andi sa isi bata recordul personal.In imagine cu un frumos exemplar de 30.16 kg.

Dar cine se lasa la Andi?!Punctez si eu…tot ‘oglinda’…dar mai mare…33.12 kg.

Nadiri grele si pesti extrem de bataiosi.In consecinta am ales echipament de calitate.Atat pentru pescuit cat si pentru nadit am folosit DudiBait MISTER LINE ca fir principal si DudiBait MISTER BRAID ca inaintas.

Monturile nu au fost foarte complexe nici ele.In mare parte am folosit Boilies de carlig Critic echilibrat in combinatie cu Pop-up si Boilies solubil Mister Dudi de 20 sau 24.

Andi isi mai bate o data recordul…30.60kg.

Dar nici eu nu ma las si reusesc sa prind al 5’lea peste peste 30kg.Dar astia eram doar noi.In partea dreapta, colegii nostri erau pusi si ei pe fapte(crapi) mari!

Soso reuseste sa captureze un frumos exemplar de 32.5 kg.

Intre timp, DAN(Domnul Am Noroc) muncea cu spor, motivat fiind de implinirea unui vis.L-a implinit cu mult inainte ca cineva sa poata concepe.Dupa 20 de ore de pescuit.Darl-am lasat la urma…pentru ca nu-i asa…invingatorul urca ultimul pe podium!

DAN!!!Alaturi de VERTIGO!!!Captura partiei de pescuit…41.04 kg!!!

E greu de descries in cuvinte ce emotii s-au trait in acele momente!

Toata lumea a vrut o poza cu captura…inclusiv eu.Trebuie sa recunosc ca era unul dintre pestii pentru care venisem aici. Am avut ocazia sa-l tin in brate pe Vertigo, dupa 4 ani de cand l-am prins prima data, acum cu aproape 10 kg mai greu!!!

Cu asa colegi si cu asa REZULTATE, trebuie sa invat fotografie! Felicitari DAN!!!

Si acum, la sfarsit, va las pe voi sa ne admirati expresiile si cu siguranta veti intelege de ce NIMENI nu se poate lasa de pescuit. Mai ales ‘Cand rezultatele vorbesc’!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *