900 kg la Cetariu !!!

Relatarea lui Mihut Andrei, despre deosebita partida de pescuit avuta de curand. Tot mai multi pescari au parte de partida vietii lor, in compania nadei Dudi Bait. Si asta se intampla pe diferite lacuri din tara sau din afara Romaniei. Fir intins tuturor!

O partida de 72H pe Lacul Cetariu, Bihor.(cu care nu o sa ne mai intalnim prea curand!!)
Ajunsi pe balta duminica dupa masa, partida avea sa inceapa intr-un mod foarte organizat, cu strategiile, nada si echipamentul pregatite amanuntit de acasa.Aveam rezervate standurile 12 si 13 la apa mare, dar odata ajunsi pe malul apei ne-am hotarat sa pescuim doar pe un sigur stand cu ambele posturi(8 bete).

Odata vazuti cu monturile la apa, avea sa inceapa asteptarea primelor trasaturi.Dupa primele 3-4 ore, apar si primii mustaciosi pe saltea,care erau cu greutati intre 6-9kg. Prima noapte a trecut foarte repede deoarece pestii aveau sa apara in numar din ce in ce mai mare si din ce in ce mai „imbracati” ..toti fiind sariti de 10kg.

 

6

7 8

Ca nada am folosit boiliesuri DUDI BAIT din gama FOREST SQUID tari de 16mm si de 20mm(aprox 10 kg) si solubile de 24mm(aprox6-7kg), pe langa care am mai avut cam 30 de kg de seminte si pelete de peste care au fost aditivate cu aditiv lichid “Mister Dudi”.
La carlig am folosit exclusiv bile tari din gama „Mister Dudi”, cu marimi de la 16mm pana la 30mm, in diferite prezentari, pe care le imbracam in pasta Mister Dudi.
Dudi Bait prinde bine…si la fete 🙂

9 10 11

Oboseala incepea sa se simta din ce in ce mai tare, deoarece in primele 36h am dormit foarte putin, aproape deloc si pestii ne dadeau de lucru in continuare, cu cantarit , pozat si eliberat.In a 2-a noapte prietenul meu Octi, proaspat initiat in ale pescuitului la crap,reuseste sa puna pe saltea un crap oglinda de 19.5 kg, dupa un drill de aproape 20 de min, care pana la urma s-a dovedit a fi captura partidei. Era trecut de ora 3 dimineata(in a 2-a noapte), cand ne-am hotarat sa scoatem toate betele afara din apa pentru a putea avea cateva ore de somn…fara deranj.

12

MONTURI CASTIGATOARE

13

Dupa cele 36h de pescuit, am reusit sa punem pe saltea aprox 40 de exemplare, cu o medie care se apropia de13 kg (!!!), ca in cele din urma, pana la sfarsitul partidei am prins cam 70 de „namile” si o greutate totala care depasise 900 kg. Daca pescuiam fara intrerupere, depaseam cu usurinta cantitatea de 1 tona (!!!) … pe Cetariu!

O “gramada” de pesti prinsi pe Cetariu

14 15 16

Am avut parte de driluri duble si triple, avand la un moment dat 5 pesti agatati simultan din 8 bete…a fost ceva ireal!

As putea spune cu mana pe inima ca cele 72h petrecute la Cetariu au fost cele mai grele ore (din punct de vedere fizic) petrecute de mine pe balta…dar la sfarsit, sentimentele cu care am plecat de acolo au fost de nedescris… CAND REZULTATELE VORBESC!!

Protagonisti: 

MIHUT ANDREI

17

MIHUT CALIN

18

DRAGOMIR OCTAVIAN

19

DRAGOMIR PAULA

20

Va multumim !

One thought on “900 kg la Cetariu !!!

  1. Pe standul 13 ati ramas cu toate cele 8 lansete ?La ce distanta de mal ati pescuit?Felicitari pt partida minunata pe care ati avuto pe acest lac de vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *