Dudi Bait Challenge

Dudi Bait Challenge, o competiţie amicală, pe care nu o vom uita prea curând! In perioada 17-21 septembrie, 11 echipe de prieteni, ne-am adunat pe balta de la Harsany, Ungaria, ȋn dorinţa, ca, pe parcursul celor 92 ore de pescuit, să capturăm cât mai mult peşte mare. Concursul a fost numai pe“calitate”, unde contau doar cei mai mari 5 peşti ai fiecărei echipe. Nădit şi pescuit doar cu boilies, din varianta “Mister Red” şi “Mister Dudi”, doar nădire cu cobra, sau din barcă (dimineaţa şi seara).

Nada cu care s-a pescuit

Pescuit lejer, ȋntre prieteni,fără miză ȋn bani, doar orgolii pescăreşti. Până la urmă, idee acestui concurs a fost să pescuim pe o baltă bună, la care e tot mai greu accesul şi să ȋncercăm să păcălim crapii giganţi de aici. Am stat 7 echipe pe partea cu pădurea şi câte 2 echipe pe digurile lacului (11 echipe ȋn total). Pe malul cu satul, s-a organizat un alt concurs, 15 echipe maghiare, aşadar presiune enormă pe baltă şi pe peştii de aici. Cu toate astea, majoritatea dintre noi, am avut parte de driluri cu peşti enormi, multă lume şi-a doborât acum recordurile personale. Pe parcursul celor 92 ore de pescuit efectiv, am reuşit să punem pe saltea un număr record de crapi mari: 30 de bucăţi trecute de 20 kg (!!!), fără să socotim cei de 19.98 sau 19.99 kg.

Urs Catalin, Alin Banto, Andrei Mihut – 27.3 kg, nu a fost suficient pentru podium

 

Iosip Claudiu – Iosip Cristian. Inceput in forta, echipele maghiare care pescuiau exact in fata lor, le-au blocat accesul la pesti 

 

Gadalean Cristian – Moldovan Cristian au luptat cu o multime de pesti, insa standul nu le-a oferit decat „pitici”

 

Echipa din Ucraina, si-au inghesuit vecinii la maxim, cu toate astea, doar o multime de crapi mici au reusit sa prinda

Reti Mihai – Szasz Stefan – Szasz Istvan, au prins poate cei mai multi pesti, multi over 18 kg


 

Schiopu Mihai – Stinean Florin – Busoi Bogdan, au reusit si ei o captura over 20 kg


 

Cum era de aşteptat, standurile de la apă mare au fost mai generoase la capturarea peştilor mari, ȋnsă de prins peşte mare s-a prins peste tot, captura concursului, cu o greutate impresionantă,28.96 kg, a fost prins pe digul de la apă mică. Cu o noapte mai devreme, am reuşit să stabilesc un nou record personal, prinzând alături de colegul meu Lenart Andrei, un crap de 28.11 kg, dar am fost depăşiti de colegii de la apă mică, Septimiu Suciu şi Sorin Barboş. Ei au reuşit până la final de competiţie, o clasare pe locul 3, cu o medie a celor mai mari 5 peşti de 20.48.

 

Lenart Andrei – Ciprian Dudila, 28.11 kg

 

Septimiu Suciu – Sorin Barbos, captura competitiei 28.96


Aproape să fie depăşiti ȋn ultima dimineaţă, de Ciungan Adrian şi Bria Laszlo, ultimul lor peşte cântărind 25.88. Au terminat de locul 4 cu o medie de 20.42 kg.

 

25.88 kg pentru Ciungan Adrian – Bria Laszlo

Pe locul secund eu cu Andy şi o medie de 23.42. Câştigători, colegii noştrii Suciu Daniel – Văsieş Radu, au avut o medie de 24.17 kg a celor mai mari 5 crapi, dar pe lângă aceşti peşti au prins nenumărate bucăti mari şi foarte mari.

 

Dani Suciu cu unul din multimea de pesti mari capturati


 

Patru echipe au facut medie peste 20 kg din cinci peşti! Concursul echipelor maghiare, s-a terminat cu un număr de 8 crapi trecuţi de 20 kg (15 echipe), noi am avut 30 bucăţi (11 echipe). Fiecare am pescuit mai mult sau mai puţin bine, avantajaţi (sau dezavantajaţi) de stand sau vecini, cum e şi la o competiţie oficială, ȋnsă fără ȋncrâncenarea specifică concursurilor mari. Aici trebuie să pomenesc şi pe colegii şi vecinii mei, de pe standul alăturat (standul 4 al lacului, la pădure, noi pescuind pe 5, la deversor). Ne-am ȋncurcat reciproc grozav, configuraţia standului 5 fiind de aşa natură. Aşa că, scuze Marius Stănescu – Dan Drăgan, probabil eraţi pe podium, cu mai mulţi crapi mari prinşi dacă nu eram noi pe standul vecin. Dar şi voi, dacă nu ne aţi fi ȋncurcat, probabil colegul nostru Dani Suciu era puţin mai stresat 🙂

 

Crapii mari nu au lipsit nici de la Marius Stanescu – Dan Dragan

 

Mulţumesc tuturor celor prezenţi, datorită voua am reuşit acest rezultat remarcabil! Multumiri şi domnului Pişti, arbitrului nostru, care a avut de furcă cântărind suplimentar o mulţime de crapi trecuţi de 20 kg. Să sperăm că ne vom ȋntâlni sănătoşi şi cu alte astfel de ocazii, poate mai bine pregătiţi şi organizaţi.De ce nu, să prindem şi mai mulţi crapi mari, doar nadă bună avem, iar balta e din ce ȋn ce mai promiţătoare.

 

Podiumul

Toti participantii

Mai multe poze:

https://www.facebook.com/dudila.cipri/media_set?set=a.765384706834231.1073741835.100000881259775&type=3

Ciprian Dudila

Lasă un răspuns